Een ├ęchte oplossing voor de lange termijn!

Met een sandwichpaneel kun je duurzame bouwprojecten realiseren. Hoge isolatiewaarden, efficiënte montage en het lichte gewicht zijn een aantal van de vele voordelen die een sandwichpaneel rijk is. De grote keerzijde was dat de PIR isolatiekern einde levensduur in de verbrandingsoven of op de stort belandde. Daar is met de komst van CradleCore® een praktische oplossing voor gevonden!

Een FALK sandwichpaneel met CradleCore® wordt einde levensduur gegarandeerd gerecycled. Het staal en de PIR-isolatiekern worden van elkaar gescheiden. Het staal gaat terug naar de hoogovens en de PIR-isolatiekern wordt verwerkt tot een ingrediënt voor nieuwe isolatieplaten of sandwichpanelen!  Hoe dat proces eruit ziet?

Bekijk de CradleCore® video

Wat onderscheidt CradleCore® van andere duurzame oplossingen?

Binnen de sandwichpanelen sector zijn er steeds meer duurzame ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen spelen op verschillende gebieden:

  1. Minder PIR gebruiken (reduce). 
  2. Hergebruik van sandwichpanelen (reuse).
  3. Zoektocht naar alternatieve isolatiematerialen zoals hennep of houtvezels. Helaas komen de prestaties van deze alternatieven (nog) niet in de buurt van PIR.
Dit zijn stuk voor stuk goede stappen die we als FALK zo veel mogelijk toepassen. Echter bieden ze geen toekomst voor het sandwichpaneel in een circulaire wereld. CradleCore® steekt in op de recycling van de PIR-isolatiekern. Hiermee wordt de kern van het probleem aangepakt en creëert CradleCore® een circulaire toekomst voor sandwichpanelen.
img

Dat we een concrete en praktische duurzame oplossing hebben gerealiseerd, is iets waar ik enorm trots op ben!

Henrick Haalboom

Verkoper

Wat krijg je in de praktijk bij de keuze voor CradleCore®?

Wanneer je kiest voor CradleCore® krijg je een normaal FALK sandwichpaneel en doe je dus geen concessies aan kwaliteit of prestaties. Het grote verschil zit in het feit dat je een terugnamegarantie ontvangt. Hiermee garanderen wij dat we de CradleCore® panelen einde levensduur weer terugnemen en recyclen. Dit biedt verschillende voordelen:
  • Je profiteert van de zeer lage schaduwprijs van CradleCore® sandwichpanelen. Dit kan bijdragen aan het behalen van certificeringen zoals BREEAM®.
  • Door de lage schaduwprijs kom je ook in aanmerking voor verschillende subsidiemogelijkheden.
  • Je voegt waarde toe aan je gebouw op de lange termijn door te kiezen voor sandwichpanelen die passen in de circulaire toekomst.
  • Je betaalt geen stortkosten meer voor het sandwichafval wat ontstaat op de bouwplaats. Het zaag- en montageafval van CradleCore® panelen mag je gratis storten bij InSus. Je betaalt dus alleen nog de transportkosten!

CradleCore®, hetzelfde sandwichpaneel, maar dan met de garantie dat we deze einde levensduur circulair verwerken. Hiermee bespaar je ruim 45% op de milieu-impact, ten opzichte van standaard sandwichpanelen. CradleCore® is op aanvraag verkrijgbaar op al onze sandwichpanelen en is terug te vinden in de Nationale Milieudatebase.

Veelgestelde vragen over CradleCore®

Wat kost CradleCore®?

Wat is de schaduwprijs van een CradleCore® paneel?

Haalt FALK het CradleCore® sandwich bouwafval retour?

Wat is de levensduur van een sandwichpaneel?

Patrick

Heb je een project waar CradleCore® een rol kan spelen?

Of heb je andere vragen over CradleCore®? We denken graag met je mee!

Patrick van Haaften

Duurzaamheidsadvies

Kennisartikelen